Цончо Колев: Алексей Петров е фаворит за президент

Булфото
share

Алексей Петров е фаворит за президент, шансовете са 100-процентови, заяви пред журналисти Цончо Колев, председател на Инициативния комитет за издигането на бившата барета за държавен глава.

Хората от щаба на Петров искат да видят кой ще е кандидатът на управляващата партия преди посочат основния си опонент, предаде КРОСС.

„Преди всичко имаме конкуренти на идеи, на платформи, на програми за управление на страната, няма опоненти", изтъкна Айрет Гюрова от Инициативния комитет.

Задържането на Алексей Петров при шумната акция „Октопод" и престоят му в ареста ще играят позитивна роля в битката за следващ държавен глава, каза Колев и допълни, че в хода на разследването по мега-делото е станало ясно, че Алексей Петров „не е това, което е, което се диктува от държавната машина".

Кандидат-президентската двойка Алексей Петров и Николай Георгиев ще водят позитивна кампания без компромати. „Хората трябва да повярват, че в България трябва да има свобода на словото и възможност да работят, да не са бедни и да хранят семействата", обясни Колев.
 
Гюрова на свой ред изтъкна, че няма да има промени в кандидат-президентската двойка. Тя допълни, че никога Душана Здравкова не е била обявявана за вицепрезидент и с колегите й работят в екипност. Гюрова коментира изказване на Алексей Петров, че в битката за „Дондуков 2" до него ще застане жена, с думите: „Той е в тандем с много дами".
 
От Инициативния комитет се надяват да изградят достатъчно голяма мрежа в страната от експерти и отговорни хора за идващите избори. Водещи ще са идеите, предложенията и вижданията за по-добро бъдеще на страната и за реална промяна, която в годините на прехода така и не е дошла.
 
Предстои събирането на подписи за регистрация на кандидат-президентската двойка.

Водещи новини

Още новини