Сидеров за бежанците: Само мерките на "Атака" ще успокоят обществото

Булфото
share

Мерките за бежанците, които сега обявява правителството, са изключително закъснели. Не може при наличие на 9 хиляди нелегално влезли емигранти тепърва да започват да се прилагат мерки и всичко е в бъдеще време. Това каза пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Случи се опитът за убийство на Виктория, за да се стресне правителството и да започне да прави това, което то трябва да прави по задължение, защото нелегалните емигранти подлежат на експулсиране по българските и европейските закони. Мерките, които сега са набелязани, са необходими, но те не са достатъчно максимални, защото аз не чух министър Йовчев да каже, че ще експулсира всички тези 9 хиляди нелегални емигранти. Става дума за спазване на закони. Никой не говори за етноси, народности и прочее. Да не се опитват да заиграват тази удобна тема за много хора, че се разгаря ксенофобия", посочи Сидеров.

"Обществото ще се успокои единствено, ако се приложат мерките, които предлагаме от "Атака". Иначе ще има и граждански протести, актове на отмъщение и не ми се мисли какво. За да не става това, са необходими не крайни, а наложителните мерки, които правителството трябва да направи. Мерките трябва да се доведат докрай и да не се бавят. Ние сме свидетели как в Западна Европа връщат български граждани и няма никакво значение дали са от ромски произход, или някакъв друг, а сега ние трябва да се правим на по-католици от папата и да се мъчим да търсим работа или интегриране на хора, които са нелегални пришълци. За мен те трябва да се върнат там, откъдето са дошли", категоричен бе социалистът.

По отношение на оставката на Христо Бисеров от ДПС Сидеров каза: "Това е лична история. Не ми изглежда за някакви политически причини". Лидерът на "Атака" обясни, че не може да коментира и оставката на Бойко Найденов.

Водещи новини

Още новини