Каракачанов: Управляващите оказват натиск върху наши активисти

Булфото
share
ВМРО ще издигне свои кандидати за кметове в около 120 населени места в страната, обяви в Силистра лидерът на партията и кандидат за президент Красимир Каракачанов, предаде БНР.

Той прогнозира, че предстоящата предизборна кампания ще бъде „кървава”, защото управляващите от ГЕРБ прилагат силови методи.

Върху активисти на ВМРО вече е оказван натиск от страна на управляващите по повод предстоящите избори, съобщи лидерът на ВМРО.

"На няколко места имаше опити, буквално силово, да бъдат натискани наши кандидати за кметове, натискани от управляващите - на едните места да не се кандидатират, на други места да се кандидатират от името на ГЕРБ. Това е една политическа помиярщина, която не може да продължава така. Казвам го в прав текст. Когато направиш министъра на вътрешните работи шеф на предизборния си щаб и той в две последователни изказвания говори като министър на вътрешните работи и се заканва кого и как ще арестува и след 5 минути ти говори като шеф на щаба, ти е ясно какво иска да ти покаже", заяви Каракачанов.

За кмет на Силистра ВМРО издига настоящия заместник-кмет по финанси Милен Пенчев. Листата за общински съветници ще бъде готова до седмица. От ВМРО вече са представили своите кандидати за местната власт в близо 90 населени места в страната. Кандидатът за вицепрезидент, който ще се яви на изборите в тандем с Красимир Каракачанов, ще бъде оповестен в началото на септември.

Водещи новини

Още новини