Данаил Папазов: Предприели сме мерки за стабилизиране на БДЖ

share

Към настоящия момент сме предприели оздравителен план на дружеството БДЖ "Товарни превози" с цел приватизация и оздравяване на дружеството. Имаме още за цел да разсрочим дълговете на дружеството за 10-годишен период от време. Това каза министърът на транспорта Данаил Папазов в парламентарния контрол в отговор на въпроса за приватизацията на БДЖ "Товарни превози" и мерки за спасяването на БДЖ от депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски.

"Прехвърляне на дълг срещу собственост също е една от мерките, които сме предприели, изграждане на съвременна информационна структура, разширяване на транспортните коридори със съседни страни, оптимизиране на администрацията. Една от най-важните предпоставки е да бъде стабилно дружеството", коментира министър Папазов.

Ивайло Московски отбеляза, че една от основните причини за състоянието на дружеството е незаинтересоваността Ние ще следим много внимателно дебатите по проекторешението за БДЖ. Той пожела успех в начинанието за укрепване на дружеството.

"За мен моментът за приватизация на дружеството е закъснял", коментира министърът.

Ивайло Московски зададе въпрос за докъде стигна модификацията на ОП "Транспорт". Министърът на транспорт отговори, че модификацията на ОП "Транспорт" се бави, заради уведомление от ЕК, че искат да видят модернизиране и осигуряване на средства от страна на България. "Към момента сме намерили средства в размер на 35 милиона евро за започване на проектите", отговори Папазов.

Водещи новини

Още новини