Нинова: Бюджет 2014 не е предизборен

share

Намаляването на потребителската такса от 3 лева на 1 ще струва на бюджета 8 млн. лева и ще се финансира от държавата. Това не е предизборен бюджет, защото това е последователна политика на БСП. ГЕРБ наблягаха на събиране на приходи чрез глоби, рекет и натиск, а ние чрез икономически растеж и чрез осветляване на икономика. Трябва да се подпомага бизнеса като се разплащаме с него. Също така гледаме на политиката на заетост като на хоризонтална икономика - повече приходи от данъци, каза Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание по повод Бюджет 2014.

Петър Кънев заяви, че ще има нова технология за сформиране на такса смет. Тя тежи на българският бизнес, особено на тези, които инвестират в ново строителство, каза още той.

Гечев заяви, че правят всичко възможно, за да превърнат бюджетната политика във фискална. 1,8 %  е заложеният растеж в Бюджет 2014. Ще се залага на инвестиционни проекти, които ще доведат до реализация в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. Разработват се конкретните показатели, по които ще се организират тези конкурси, каза той.

Ще търсим висока заетост. По думите му се възвръщат приоритетното финансиране на образование и наука. Трябва да се доближим до средните показатели на европейско ниво, смята Генчев.

Петър Кънев заяви, че е добре да не се прави на по-големи светци от папата.

Водещи новини

Още новини