Миков: Бюджет 2014 ще е труден, но социално ангажиран

Булфото
share

Според председателят на Народното събрание Михаил Миков Бюджет 2014 ще бъде труден, но социално ангажиран. Това заяви. „Труден бюджет с оглед на тежките проблеми, които съществуват и се виждат в приходните агенции. Трябва много по-голямо усилие специално в Националната агенция по приходите. Тя не се справя с осигуряването на приходната част”, коментира пред журналисти в Троян той.

По думите му новият бюджет ще бъде по-социално ангажиран към хората с по-голяма нужда в условията на криза. Ще има повече възможности за доходи за хората, повече грижа за малките населени места, за общинските болници, за достъпното образование в малките училища, в които делегираните бюджети и чисто пазарните подходи не дават резултат или водят до тяхното закриване, допълни Миков.

На журналистически въпрос за предстоящия вот на недоверие към правителството той каза, че очаква този път опозицията да мотивира проекта за решение, с който иска оставка на правителството. „В крайна сметка сериозната политика изисква аргументи и изказвания от опозицията. Тя трябва да е водеща в тази процедура, а не да си играе с кворум”, заяви още председателят на Народното събрание, цитиран от БТА.

Михаил Миков бе в Троян по повод на 145 години от обявяването му за град. Той се срещна с ръководството на общината и с представители на консултативните съвети. Бяха откроени няколко проблема в община Троян. Председателят на Народното събрание пое ангажимент да се помисли за вариант, в който през зимата да не се налага затварянето на прохода Троян-Кърнаре.

Миков се ангажира и да съдейства за реализирането на проекта за обходен път на Троян. Той е нужен, за да не преминават тежкотоварните автомобили, движещи се за и от Беклемето, през центъра на града. Искането на общината е да се осигурят първоначално средства за изграждането на мост, чрез който трафикът да се прехвърли от западния бряг на река Осъм към източния бряг, за да се избегне преминаването през централната част. За това са необходими два милиона лева.

Заедно с Михаил Миков в Троян бяха и председатели на комисии към Народното събрание. Те присъстваха на откриването на изложбата „Променящият се град”. Кметът на община Троян получи от Миков плакет на парламента по повод на годишнината на града. Донка Михайлова върна жеста като му подари иконата на Св. Петка.

Водещи новини

Още новини