Христо Марков: Само гражданска война може да промени тази сбъркана държава

share

"Конституционният модел на България е сбъркан, ама тотално сбъркан. През 1992 г. Конституционния съд решава, че "клетвата е акт, с който се встъпва в длъжност", сега Конституционният съд решава обратното - независимо, че Пеевски се е заклел, че е подписал клетвен лист , то той си оставал депутат, т.е. реално и де юре този човек е положил две различни клетви като депутат и като шеф на ДАНС, но си оставал депутат.". Това каза бившият депутат от СДС и ОДС Христо Марков пред "Фактор".

"И се измъкват отново със 6 гласа, както при делото за противоконституционната партия ДПС през 1991г. С една дума - няма решение по казуса и ... ДПС е законна, а Пеевски - депутат. Да не говорим, че КС покани този дембил да дава обяснения пред тях - нещо, което го няма нито в закона за Конституционния съд, нито в Правилника за работа на същия съд, а той им отговори горе-долу:

"Гледайте си работата, кои сте вие", обяви той.

"Нямам думи - това не е държава! Но масата люде слабо я интересува - и ток да и вдигат, и сметките да вървят нагоре, и Пеевски да се представя като изключителна национална ценност - все тая. Грозна картинка и май наистина може да се промени само с гражданска война, просто не виждам друг начин. Отвратително е!", обяви Марков.

Водещи новини

Още новини