Иво Прокопиев: Кой използва държавни икономически ресурси за свои цели?

Булфото
share

Олигархът е, когато малък елит ползва държавни ресурси за свои облаги. Трябва да се види кой използва икономически ресурси за свои цели, за да се намерят олигарсите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бизнесменът Иво Прокопиев.

Аз не съм олигарх, каза собственикът на медиите на издателство "Икономедиа". Това е една пропагандна схема. Това е опит да бъде разрушено доверието на медиите на „Икономедия”. Аз от първия си ден на това издателство, стоя зад името си като акционер и съсобственик, каза той по повод обвинението на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, че Трайчо Трайков, Симеон Дянков и Иво Прокопиев са сключили сделка, ощетила държавата с милиони.

Когато "Капитал" направи първото разследване за банката на Цветан Василев и стана ясно каква част от държавните пари са в тази банка и че бизнес и политика са объркани, а оттогава медиите на Василев имат стотици публикации срещу мен.

Целта е задкулисните механизми, по който се управлява държавата, трябва да останат едни и същи, без значение кой е на власт, каза Прокопиев. С назначаването на Пеевски стана ясно, че никой няма граждански права, нито институциите имат своите, каза той. По думите му протестът е спонтанен и форма на самозащита, каза Прокопиев.

Той отрече да прави политическа партия с президента Росен Плевнелиев. Той обяви, че съпругата на лидера на БСП има силно влияние в медията БГНЕС, която пък лансира информация срещу Пропопиев. Той каза, че са му оказвали какъв ли не натиск през годините.

Не обичам да хвърлям обвинения, да цитирам имена и да падам на нивото на тези, които хвърлят обвинения срещу мен. Това отговори бизнесменът на въпроса "Кой дърпа конците в България". Тези, които дърпат конците, подцениха силата на народа, заяви Прокопиев. По думите му протестът е светоглед - след границата, която той е сложил, политиката вече знае, че няма кой да ги пусне отвъд.

Водещи новини

Още новини