Илияна Йотова: Парламентът не е толкова болен, че да се реже

share

Реже се болното, за да живее здравото. Българският парламент още не е заболял толкова, че да се реже. Това каза в предаването "На светло" по Нова телевизия евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

"Това, че някои хора стават медийни герои, може би почесва самочувствието им, но като цяло са губещи. Допреди два месеца бях разтревожена, но вече не съм. Исках да видя как ще тръгне работата на правителството и на парламента. Това, че не се е състоял кворум три пъти подред, не означава, че има криза. В Италия ситуацията в момента е много по-тежка", заяви Йотова.

Тя бе категорична, че депутатът от "Атака" Магдалена Ташева няма основание да иска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев заради кризата със сирийските бежанци. По думите на евродепутата, "МВР предприема адекватни мерки за справяне с кризата", каза евродепутатът.

Според Йотова "Атака" по никакъв начин не подкрепя управляващото мнозинство. По думите й единственото престъпление на хората на Сидеров е, че идват на работа в парламента, за разлика от ГЕРБ.

"23 години няма идилия в БСП. Има различни възгледи за начина на работа. Един от най-големите критици на Тройната коалиция не беше Борисов, а собствената ни партия. Никой не иска да изключи Татяна Дончева от БСП. Въпросът с лобито на Първанов е много важен. Но ако не излезе реална полза от дискусионните клубове, които той, те няма да имат успех", завърши Йотова.

Водещи новини

Още новини