Емил Димитров: Не сме патерица на никой, не зависим от никой

share

Нямаме цел да променяме парламентарната конфигурация, още повече да влизаме в тази каша, която се е заформила сега и да слушаме обвинения. Не сме патерица на никой, не зависим от никой, заяви учредителят на БАСТА Емил Димитров в предаването "Седмицата" по Дарик радио.

По думите му единственият изход от кризата са предсрочни избори.

"Но предсрочни избори преди приет бюджет и преди тежката зима мисля, че не са логични. Може би най-логичната дата е май месец, заедно с евроизборите", допълни Димитров.

Той уточни, че Националният фронт има структури в повече от 20 многомандатни избирателни райони, а сред поддръжниците на новата партия са бивши членове на ГЕРБ и СДС.

"От 1500 души, които присъстваха на Учредителния конгрес, почти половината са хора, които не са били членове на нито една партия досега. Това ни обнадеждава, че най-накрая хората си намират някакъв отдушник. Има и депутати, които са готови, но ние не притискаме никой и не агитираме никой. Когато те преценят, че мястото им не е там, са добре дошли при нас”, заяви Димитров.

Той изрази готовност да разговаря с всички представители на дясното пространство, но бе категоричен, че НФСБ няма да стане част от Реформаторския блок.

Водещи новини

Още новини