Главчев: Управляващите са обединени в омразата си към ГЕРБ

share

Правителството страда от липса на доверие. В последните дни доверието към кабинета е спаднало два пъти. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

"Дори управляващите не подкрепиха собственото си правителство в пленарна зала. Кабинетът чувства, че няма подкрепа и затова не предприема нищо", посочи той.

"Стойността на парламента беше подкопана още по времето на предишното управление", каза депутатът от БСП Валери Жаблянов. "Наблюдавахме едно едва ли не авторитарно управление,  при което ролята на Народното събрание беше принизена", добави той. "Когато опозицията атакува парламента отвън и отвътре, на БСП не остава нищо освен да отстоява Конституцията", подчерта Жаблянов.

Според Главчев управляващите са обединени в омразата си към ГЕРБ. "С омраза обаче нищо не се постига. Не може да искаме от обществото да спазва правилата, когато те не се спазват дори в Народното събрание. Заседанието вчера беше абсолютно нелегитимно. Парламентът не може да работи в този вид. От три дни има конституционна и парламентарна криза", заяви депутатът от ГЕРБ. По думите на Жаблянов щом ГЕРБ внасят вот на недоверие и не се регистрират в пленарна зала, за да дебатират по него, се губи смисъла и това не остава скрито от хората. "ГЕРБ продължава същата линия на ерозия на парламента", каза депутатът от БСП.

Водещи новини

Още новини