Светльо Витков: Няма да се коалираме нито с БСП, нито с ГЕРБ

share

Вотът на недоверие според мен беше пиар ход. Не знам какво целят ГЕРБ с него. Като кажеш, че ще правиш вот на недоверие трябва да го направиш, поне според мен. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на "Глас народен" Светльо Витков.

"Още със създаването си казахме, че няма да правим коалиции. Не търсим идейни партньори, а промяна на принципите на политиката. Нашите действия до този момент го доказват. Предложения за коалиции сме имали. Ухажване винаги има. Събирането обаче с партньори, с които не се познаваш добре, не е препоръчително. Имаше леки ухажвания от страна на Реформаторския блок. Не знам да е имало официални контакти с някоя дясна партия. Може да е имало сексуални контакти между някои представители на нашата партия и техните, но за официални не знам. Не ни е страх от коалиции. Тук не става въпрос за страх, а за отговорност. Може да ме е страх, ако вляза в помашка баня с течен сапун", заяви Витков.

Той обяви, че в проекта за нов Изборен кодекс са влезли шест предложения на "Глас народен", което определи като "малка победа". Витков бе категоричен, че партията няма да прави коалиции нито с БСП, нито с ГЕРБ. Попитан дали одобрява президента Плевнелиев, Витков отговори с "Не". На въпрос одобрява ли премиера Орешарски, лидерът на "Глас народен" каза, че ще отговори като в казармата при втори пореден отрицателен отговор: "Съвсем не".

Водещи новини

Още новини