Министър Данов е взел от Франция 15 000 евро като безработен

share

"За периода 2004-2005 година настоящият министър на инвестиционното проектиране в българското правителство, Иван Данов, е получил помощи за безработица в размер на 15 хиляди евро от френската асоциация Assedic. Проблемът се състои в това, че Данов не е имал право на тези пари. Но във Франция, както и в България изглежда никой не се интересува" от този въпрос". Това пише днес френският „Л’Експрес”, цитирано от "Преса дейли".

"Вписване като търсещ работа след уволнение по икономически причини, получаване на помощи за безработица месеци наред и търсене на нова работа – малко министри в цяла Европа могат да се похвалят с такъв опит. Българският министър Иван Данов дълго време е премълчавал този епизод от живота си, който се е случил между 2004 и 2005 година, когато е живял във Франция.

Има си причини за тази забележителна дискретност.

Назначеният от юни 2013 г. министър на инвестиционното проектиране не е имал право на тези пари.

Докато е взимал помощи от френската държава, той е заемал различни постове в България, без да информира френската служба.

Така, всеки месец Данов е взимал по 1850 евро, без да смятаме възнагражденията, получени в България", отбелязва френското издание.

Водещи новини

Още новини