Валери Симеонов: Това е едно от най-пагубните ни правителства

Булфото
share

Това е едно от най-пагубните за България правителства. Това заяви съпредседателят на политическа партия Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов.

„Аз мога да изразя само една изключително крайно негативна оценка на първите 100 дена, защото в тези 100 дни правителството показа, че няма никаква идея и никаква сериозна програма, с която да се противопостави на негативните тенденции и да реши проблемите на обществото, както и на родината ни. В началото бяхме свидетели на няколко популистки решения, които взе парламентът, свързани с изплащане на социални поломи в общи линии на малцинствата, с което косвено се насърчава раждаемостта, а това увеличава невъзможността за покриване на социалните нужди”, посочи Симеонов.

„От друга страна правителството си позволи да поиска и съответно да изтегли заробващ кредит от 1 млрд., което въобще не е малка сума. Този 1 млрд. не стана ясно, какво точно трябваше да покрие. За нас това е сума, с която частично трябваше да бъдат разплатени дълговете на управляващите от БСП основно с техните спонсори за предизборната кампания”, отбеляза Валери Симеонов.

„В кадрово отношение сме свидетели на безобразна политическа злоупотреба, тъй като мандатът за съставяне на правителство беше даден на БСП, а не на ДПС, а сме свидетели, че на всички основни, възлови министерства, агенции и ведомства са поставени представители на антиконституционната и противобългарската партия ДПС. Точно това безобразие не само взриви, а и продължава да поддържа и да нагнетява общественото недоволство”, каза още съпредседателят на НФСБ, информира Фокус.

По неговите думи, кадровите решения на правителството са изключително неудачни. "Това правителство до момента нищо не е направило, никакви сериозни мерки не е взело да се справи с проблемите, точно обратното, то ги задълбочава. Тежко им на тези, които ще дойдат след тях. Те ще са изправени пред същите още по-задълбочени проблеми, съпровождащи тази световна и локална криза, от една страна, а от друга страна ще бъдат изправени пред финансовите задълженията, натрупани от предното правителство”, посочи още Симеонов.

Водещи новини

Още новини