Цветанов към Орешарски: Колко е дълга границата с Турция?

share

Какви са мерките, които са предприети от правителството по повод кризата в Сирия? С такъв въпрос се обърна към премиера Пламен Орешарски от парламентарната трибуна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Има много объркващи твърдения на различните министри в кабинета. Знаете ли колко километра е българо-турската граница? Как ще бъде осигурена сигурността й? По какъв начин ще затворите границата, както заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев? Каква е кореспонденцията с партньорските държави по темата в 100-те дни на правителството?", попита още бившият министър на вътрешните работи.

Орешарски не можа да даде точен отговор на въпроса колко е дължината на българо-турската граница. "Затварянето на границата с Турция не решава въпросите, които стоят на дневен ред във връзка с неблагоприятното развитие на ситуацията в Сирия. Очакваме доклада на ООН за използването на химически оръжия в Сирия. Такава е позицията и на върховния представител на ЕС за Сирия Катрин Аштън, която подчерта, че за каквато и да е било намеса в Сирия трябва да има санкция на ООН. Българският кабинет категорично осъжда терористичния акт в Сирия. Мнението на правителството е, че политическото решение е най-желателно с оглед на по-дългосрочното уреждане на въпроса", каза още премиерът.

Водещи новини

Още новини