Йордан Цонев: Да се защитят българите от картелите

share

Какви мерки ще предприеме правителството за защита на гражданите от монополите, от картелите? Това попита минисър-председателя Пламен Орешарски депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Всички български граждани са потребители и всеки имат личен опит, те трябва да бъдат защитени от това, което се случва на пазара. Трябва да се укрепи държавността и да се предприемат мерки в тази насока, смята Цонев.

На много места се регистрират свръхпечалби, а качеството на стоките и услугите се влошава. Имаше частични опити за защита на потребителите, но те не бяха успешни. Ще засилим чрез промяна в закона компетенциите и функционалността на Комисията за защита на потребителя, заяви Орешарски. Ще се разработят допълнителни мерки по всички сектори, ще се създаде по-висока конкурентна среда и за бизнеса, зави той. Ще се положат усилия за ограничаване на контрабандния внос.

Орешарски увери, че ще се внесат поправки в много закони и изрази надежда това да се случи в тази сесия на парламента.

По отношение на контролните и регулаторни органи и законодателството: Всички български граждани знаят, че картел при горивата има, регулаторният орган не знае. Това каза Йордан Цонев. Гражданите трябва да бъдат защитени от картелите в Закона.

Водещи новини

Още новини