Протестна мрежа: МВР безпардонно обслужва властта

share

В социалните мрежи се подготвя присъствие на голям брой хора пред Народното събрание утре - подобно на присъствието пред парламента на 23 юли. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Асен Генов от Протестна мрежа.

Той се обърна с въпрос към вътрешния министър Цветлин Йовчев, защо, след като от МВР казват, че са идентифицирани 39 провокатори в нощта на сблъсъците, те не са изправени пред правосъдието. "Може би чакат и утре да се случи нещо подобно? Освен това, кое накара ръководството на МВР да обслужи по безпардонен начин властта - в деня, когато депутати от управляващите партии се "окъпаха в народната любов"? Подозирам, че ако утре МВР се държи по същия начин и създава напрежение между противниците и привържениците на кабинета, от вътрешното министерство трябва да понесат своята отговорност", заяви блогърът.

Иво Божков от Протестна мрежа допуска, че утре пред парламента може да има провокации. "Вероятно ще има провокации, но колкото повече хора дойдат на площада, толкова по-лесно провокаторите ще бъдат изолирани. Искаме мирно, но категорично да кажем, че това управление трябва да си тръгне. На 23 юли провокациите не дойдоха от протестиращите, а от органите на реда - полицията нахлу сред протестиращите", добави той.

Божков посочи, че отказът на кабинета да подаде оставка след повече от 80 дни протести е безпрецедентен. "Наглостта на управляващите ме втрещява", каза блогърът.

Водещи новини

Още новини