Протестите ден 74: Не издържаме да ви издържаме

  • 26 август 2013 20:07

  • 2186
  • 33
Протестите ден 74:  Не издържаме да ви издържаме
©

Искания за оставка на кабинета „Орешарски" огласят жълтите павета в столицата за 74-ти ден. И днес протестиращи срещу правителството се събират пред Министерски съвет, за да напомнят за пореден път, че гражданското недоволство нараства и ще се стовари с пълна сила върху управляващите.

Близо стотина протестиращи блокираха движението на площад „Независимост". Много хора освиркват сградата на Министерски съвет със своите свирки, някои от протестиращите са заедно със своите деца и домашни любимци, които вече са едни от лицата на протестната вълна. Хората са издигнали и плакат с две лица, на който пише „Вън, вече не издържаме да ви издържаме" от едната страна и „Държавата – мафия под прикритие" от другата. В района има засилено полицейско присъствие. Хората протестират мирно, до момента няма инциденти.

По-рано днес протестната мрежа призова всички, които са срещу мафията и обслужващата Тройна коалиция, да излязат на протест на 4 септември, когато депутатите се връщат на работа. Тяхната официална декларация бе разпространена от Антиправителствената информационан служба.

„Призоваваме всички граждани, политически и обществени организации, които подкрепят протеста срещу мафията и обслужващата я нова Тройна коалиция, да се присъединят към. Голямото посрещане на депутатите на 4-ти септември в 08.00 ч. пред всички входове на парламента", пише в декларацията.

„Ние от Протестна мрежа, които протестираме над 70 дни, ще бъдем там. Ще протестираме мирно, но настоятелно, за изгонването на една престъпна група от храма на българската демокрация – Народното събрание. Да излезем на площада около парламента като свободни граждани, без разлика на партийни пристрастия, възраст, етнос и религия! ", призовават протестиращите. Те обясняват, че желанието им е 2013 година да остане в историята на страната ни като „първата година на истинското гражданско общество в България. „Дължим го на себе си, на нашите родители и най-вече на нашите деца", допълват те.

В повечето фейсбук групи, които стоят зад популярното ДАНСwhithme, вече трескаво се организира акция за блокада на Народното събрание в първия му работен ден. Планът им е да затворят депутатите вътре, докато не се гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски и парламентът не се разпусне. Всички протестни действия са обединени под мотото "Есенни дни на протестите - да ги изхвърлим завинаги!".

Мнозина обаче са скептични, че ще успеят да постигнат нещо. Причината е, че вече не повече от 200 души протестират в София. Отделно недоволните се разделиха на няколко основни групи - "дансъри", "соросоиди" и "реформатори". Последните са част от проекта на новия десен реформаторски блок. Другите две основно са и срещу ГЕРБ, но в тях се срещат и привърженици на Бойко Борисов, които искат връщането му във властта. Те категорично отказват да блокират Народното събрание, ако Борисов е вътре.

Последвайте канала на

Novini.bg
2186 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
ГРОБар

2013.08.28 | 03:01

33
България гласува и избра правителството на Орешарски.... като толкова искате промяна, гласувайте за господарите си от ГРОБ след 4 години, ако все още са на свобода, тези изроди!!!
Цвинокио

2013.08.28 | 03:01

32
Хем сте платени, хем сте тъпи, хем сте малко... разберете, че България подкрепя правителството и иска да види престъпниците от ГРОБ в затвора!!!
ББ

2013.08.28 | 03:01

31
Щом приемате парите на говедата от ГРОБ, които ви плащат, чума да ви умори. Да ви секнат гласчетата, гръм да ви удари!!! Правителството няма да падне, защото България е зад него!!!
юнак

2013.08.28 | 03:00

30
Шепа платени несретници се опитват да свалят едно демократично избрано, легитимно и признато правителство, за да предотвратят изобличаването на една престъпна клика.... е, няма как да стане при положение, че България иска да види Борисов и сие зад решетки и правителството работи, за да постигне точно това!!!!
боклуци

2013.08.28 | 03:00

29
Ако толкова искате промяна, направете си партия или организация и щом сте толкова „много” си гласувайте за нея през 2017г. Сега няма да постигнете нищо, защото България е зад правителството и иска разобличаване на престъпленията на ГРОБ!!!
гадове

2013.08.28 | 02:59

28
Група боклуци викат и протестират за по една двулитровка и шепа стотинки – това ли е демокрацията? Но за щастие, този път правителството знае, че мнозинството го подкрепя, и не им дреме!!! Евала г-н Орешарски, зад вас сме, а ние сме България!!!
боклуци

2013.08.28 | 02:59

27
Жалки сте – хахаха!!!.... ако ГРОБаджийте имат пари, още 1400 дена до следващите избори да плащат.... ще го преживеем, но няма да им позволим да си покрият следите!!!! Работете спокойно министри!!! Разкрийте далаверите на животното Борисов и го съсипете!!!!
гадове

2013.08.28 | 02:59

26
Цветанов – аут!!! Фидосова – аут!!! Зевзека Плевневлиев – мълчи и се крие!!! Борисов – пази се от Йосич и народното възмездие с цената на над 50000 лева охрана!!! Все още тези изверги плащат на шепа лумпени и наркомани да забавят неотложното, но то ще се случи – ГРОБарите на съд и зад решетки!!! Изобличете ги г-н Орешарски!!! Размажете ги – България е зад вас!!!
юнак

2013.08.28 | 02:58

25
Гамени и отрепки, как може да имате наглостта да се наричате българи? Взимате пари от престъпници, за да протестирате. Няма да го бъде вашето – България подкрепя правителството!!!
мислител

2013.08.28 | 02:58

24
Гледай си работата!Аз съм българка на 44 години,с образование и работа!Не подкрепяме това правителство и никой не ми плаща да протестирам!Престанете да пишете простотии!Децата ни избягаха по чужбините заради ей такива заблудени овце като вас!!!
име

2013.08.28 | 00:07

22
Тук гъмжи от платени коментари. Нагъзени подлоги за стотинки. Хората протестират по цял свят срещу системата,не срещу сини или червени. Разберете,разделяни сме нарочно на такива и онакива,защото ако сме заедно ще сме силни.
нео

2013.08.28 | 02:57

23
Да обаче в случая шепа платени мухлювци протестират за Тиква, а не срещу каквато и да било система, така че това си е най - обикновен ТИКВЕСТ.

Добави коментар

Водещи новини