Вигенин: България ще помага винаги на Съвета за регионално сътрудничество

share

"Представих пред министър - председателя и пред министъра на външните работи това, което е направено през последните 6 месеца от Съвета за регионално сътрудничество", каза генералният секретар на Съвета за регионално сътрудничество Горан Свиланович.

Той поясни, че е представил и работния план за 2014 - 2016 година, който е бил изцяло одобрен от работния борд на Съвета.

Свиланович благодари за подкрепата на Пламен Орешарски и Кристиан Вигенин. Той благодари и на всички българи, които са участвали или ще участват в работата на Съвета. "Ние сме се възползвали от експертното мнение на българите", поясни Горан Свиланович.

Кристиан Вигенин заяви, че високо цени работата на Горан Свиланович. Той поясни, че България ще помага винаги на Съвета за регионално сътрудничество. "България ще се ангажира и ще продължи да бъде ангажирана в сътрудничеството в Югоизточна Европа", каза Вигенин. Той напомни, че предстои на Румъния и Гърция да поемат председателството на Съвета. Външният министър увери, че страната ни ще помага и на двете държави.

Водещи новини

Още новини