Греков: Сложихме правила на играта със зърнопроизводителите

Булфото
share

Сложихме едни правила на играта с колегите зърнопроизводители. Стигнахме до един конструктивен тон, който ще бъде финализиран с едни добри резултати. Това заяви земеделският министър Димитър Греков след срещата със зърнопроизводителите в Министерски съвет.

Текат теренни проверки. Искаме да направим първото заплащане без да има поставени проценти. Договорката ни със земеделците е средствата да се изплатят на две транша, но това е пряко свързано с актуализацията на бюджета. До края на февруари трябва да бъдат разплатени всички евросредства. Другото, което се договорихме е да се търсят начини за освобождаване на ДДС на горивото за земеделците. Имаме уверение от премиера, че ще бъдат отделени 70 млн. за гориво за всички земеделски производители, каза още Греков. 

По думите му след актуализацията на бюджета ще има друга среща с тях.

Представители на сектора заявиха, че не толерират ДДС измами.

Греков заяви още, че трябва да се направи бърза проверка за всички заявени площи и да се разплатят средствата, защото те натежават на бюджета. Трябва да оправим нашите стопански правила, за да получават производителите парите си в същата стопанска година, каза още земеделският министър.

Той подчерта, че всеки лев, който се даде на земеделците, ще е от полза.

Попитани за цените на зърното, представители на бранша отговориха, че никой не е по-голям от пазара и те се съобразяват с него.

Водещи новини

Още новини