Орешарски се впечатли, 327 000 души се подписаха в негова подкрепа (видео)

Булфото
share

327 000 подписа, събрани в подкрепа на правителството, впечатлиха премиера Пламен Орешарски, предаде репортер на novini.bg.

Той подчерта колко важно за него е това, че толкова много хора застават с имената си зад кабинета.

Орешарски припомни, че никога не е делил гражданите на България на протестиращи и на такива, които не протестират. Той дори изтъкна и че не е  правил никога спекулации с броя на протестиращите.

Премиерът отказа да отговаря на журналистически въпроси и само заяви, че правителството работи по приоритетите, които са заложени в програмата му.

Стоян Тодоров, представител на инициативния комитет, който събира подписи в подкрепа на правителството каза, че за кабинетът е законно избран на 12 май. По думите му, трябва  премиерът Орешарски да свика работна група между МС, НС, експерти и граждани, които да инициират нова кръгла маса, на която да се обсъдят и разискват основните проблеми в страната - дали да се свика Велико Народно събрани, дали са нужни промени в Конституцията, какви мерки трябва да бъдат взети, за да се пребори престъпността на различни нива. "Най - после след 23 години трябва да се постави края на периода наречен преход, защото народът иска спокоен живот", каза още Тодоров.

Водещи новини

Още новини