Мирослав Найденов: Борисов сбърка, като защити Цветанов

share

Не атакувам директно Борисов, защото той ми беше министър-председател. ГЕРБ се появи с харизмата на Борисов. Продължавам да имам голямо уважение към него. Докато работехме заедно, можех да му казвам каквото искам и когато искам. От мен няма да чуете лоша дума срещу него. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов.

"Големият проблем на ГЕРБ беше, че Борисов като премиер беше съсредоточен в управлението на държавата, ние като министри също. В същото време лошите практики в партията се развиваха. Цветанов разви репресивния апарат, подслушваше и притискаше инакомислещите. Накрая се наложи Емил Димитров и аз да изведем семействата си в чужбина. Щом сме го направили, повярвайте, че сме имали сериозни причини за това. Мисля, че Бойко Борисов сбърка, като защити и оневини Цветанов в една от последните си телевизионни изяви", посочи Найденов.

По думите му, трябва да продължат разкритията за лошите практики в политиката, да излязат наяве и други "тефтерчета на властта". "Знаете ли какво ще се случи, ако бъдат намерени тефтерчетата на шефа на СДОТО или ГДБОП? Тези хора са си играли с човешки съдби", попита риторично бившият министър. Той разкри, че Искра Фидосова се е обаждала на министри и е издавала нареждания от името на Бойко Борисов. Заради това тя и ексземеделският министър се скарали толкова жестоко, че са наложило лично Борисов да ги помирява на заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Според Мирослав Найденов напускането на членове на ГЕРБ ще продължи.

Водещи новини

Още новини