Менда Стоянова: Актуализацията на бюджета е необоснована

share

Днес предстои актуализацията на Бюджет 2013 - най-важният финансов закон, от който зависи стабилността на държавата. Не става ясно какво обаче налага тази стъпка в спешен порядък. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

"Някои казват - това е ново правителство, то има право на свои виждания и политики и трябва да му бъде дадена възможност да ги реализира. В актуализацията обаче няма нови политики. Не виждам и сериозен анализ на промените и тенденциите, които се очакват", добави тя.

"За съжаление, дългият и пространен анализ, който се опита да направи финансовият министър, не можа да ме убеди в необходимостта от тази стъпка на правителството Той каза, че държавата е в лошо финансово състояние и актуализацията ще спаси държавата. В анализа му обаче бяха подбрани избирателно данни от различни периоди от време. Не е вярно, че през 2011-2012 г. държавният дълг се е увеличил с 4 млрд. лв. Данните са манипулирани. Единствената цел е да се каже "Другари и другарки, положението е много лошо и ние трябва да го оправим", посочи Стоянова.

По думите й правителството не предприема никакви мерки за борба с контрабандата и сивата икономика. Тя изрази опасение, че не се знае и до какво ще доведе предвижданото намаление на цената на тока.

Водещи новини

Още новини