Дилов-син за Орешарски: Каквото и да прави Едип, пътят все го води в леглото на майка му

share

"Аз лично такъв бой съм ял на един протест в Германия. И то без да участвам на него - просто минавах и полицаите ме спукаха от бой!" Това разказа пред ТВ7 Любен Дилов - син.

Дилов обясни, че нашите протести по принцип винаги са били сравнително мирни. Според него в момента се опитваме да конституираме един враг в лицето на новото правителство, което обаче било "толкова нефелно, че и за враг не ставало". Къде бил Бойко Борисов, къде Пламен Орешарски, ако трябва да бъдат поставени в ролята на врага, от който обществото има нужда, пита гостът.

Според Любен Дилов единственият изход бил дата за избори. В кабинета имало изключително свестни хора, които било жалко, че ще бъдат похарчени. Основна вина в момента, по думите му, носят ръководствата на ГЕРБ, БСП и ДПС. От "Атака" били случайно направени важни от ситуацията. "Това в драматургията се казва "Трагическа вина". Каквото и да прави Едип, пътят все го води в леглото на майка му. Така, че Орешарски няма друг изход от ситуацията, освен дата за нови избори", смята Дилов.

Водещи новини

Още новини