Борисов за управляващите: Това са просто едни лъжци

Getty Images/Guliver
share

Най-голямата грешка е на този, който е направил в 17.00 часа комисия в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Преди всички” по БНР по отношение на обсадата на депутати, министри, експерти и журналисти в сградата на парламента в 40-тия ден на протестите.

На въпрос дали предложението е било на ГЕРБ Борисов заяви – “Нали се занимаваха с ядки и фъстъци преди това. Някои нас все едно ни е питал за нещо. Това са просто едни лъжци. Кой ще настоява? Кой го е питал ГЕРБ? Те си правят комисия, ние не сме членове на тази комисия. Аз изпратих 15 депутати там”. По отношение на действията на полицаите лидерът на ГЕРБ коментира –„сега, когато гори къщата, да говорим за действията на полицаите е просто губене на време. Безспорно някои от тях превишиха правата си от това, че окървавиха протеста. Безспорно има грешки там”.

Бойко Борисов посочи, че депутатите на ГЕРБ ще влязат в пленарна зала за обсъждането на актуализацията на бюджета, защото по думите му – „днес са вкарали точка, която поколения наред след това ще плащат. Ние сме длъжни да отидем и да се опитаме още веднъж, като дано някой от тях да прояви здрав разум”. На въпрос дали е готов да бъде освиркван на влизане в сградата на Народното събрание Борисов подчерта, че не е готов, защото не го е заслужил.

„Излязохме, за да подкрепим протестиращите, а влизаме, за да кажем на хората, че след това години наред ще плащаме този заем, който искат да вземат. Длъжни сме да го направим заради тези 1,1 млн.български граждани, които са ни пратили там, и искат да го кажем от трибуната на парламента”, каза лидерът на ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини