Цачева: На БСП навсякъде им се привижда "дългата ръка" на ГЕРБ

share

По отношение на бюджета, в парламента се води нормален диалог - едната страна казва, че трябва да има актуализация, друга, че тя трябва да е с други параметри, трета - че не трябва да има. Това е нормалният диалог между управляващи и опозиция.

По думите му сред управляващите няма колебания относно актуализацията на бюджета. Според социалиста тази стъпка ще доведе до стабилизиране на бизнес средата, тъй като ще бъдат изплатени задълженията на държавата към частния бизнес.

Според депутата от ГЕРБ Цецка Цачева нормален диалог има, когато има чуваемост, а по думите й управляващите не проявяват такава. Тя посочи, че разходите в актуализацията на бюджета не са разбити по пера и няма яснота за какво ще се харчи.

Цачева каза, че опитът за извеждане на депутатите, които доведоха до сблъсъците пред парламента показва недооценяване на ситуацията. "Емоцията обаче бе овладяна и с усилията на протестиращите, които се самоконтролират, и с усилията на полицаите", добави тя. На реплика на водещата: "Г-н Горов се усмихва обаче", бившият председател на Народното събрание каза: "Г-н Горов още малко ще се усмихва - както той, така и неговият лидер, на когото навсякъде се привижда дългата ръка на ГЕРБ".

"Аз вече се съмнявам да може да се води нормален политически диалог в България. Трябва да бъдат насрочени избори най-късно до края на годината. В противен случай обстановката ще се радикализира", заяви още Цецка Цачева.

Горов заяви, че протестът има две лица. "Едното от тях е това, което виждахме до сблъсъците пред парламента, другото е на провокаторите. Видяхме на протестите и бившия шеф на БДЖ. Това противоречи на твърдението, че ГЕРБ не участва в протеста", посочи Димитър Горов.

Водещи новини

Още новини