Томислав Дончев: ГЕРБ не организира протестите

share

Депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев беше категоричен, че има достатъчно причини и фактори, които да обуславят ескалацията на напрежението пред парламента.

Това той направи в интервю за БНР. "Убеден съм, че огромната част и от протестиращите, и от полицаите не са желаели този сблъсък. Не изключвам всякакви варианти, включително и този с провокатори. Най-важното е, че от тук нататък тези социални процеси ще станат необратими. И, ако някой има илюзия, че лятната ваканция ще успокои страстите, това наистина е илюзия", каза Дончев.

Дончев коментира подозренията, че ГЕРБ стои зад протестите, защото има най-голяма полза от бързи избори, като обида към хората на площада. "Истината е, че една част от тях не харесват ГЕРБ. Второ, ако ГЕРБ реши да организира политически протести, членската маса е 72 000. Това са чисто граждански протести и ние нямаме нищо общо с тях. Според мен са в голямата си част автентични", обясни бившият министър. Според Томислав Дончев въпрос на време е президентът Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет по национална сигурност.

Водещи новини

Още новини