Татяна Дончева: Орешарски е голямо разочарование

share

Не става ясно кой флиртува с протестиращите. Цветлин Йовчев говори като човек от правителството на България за събития, които все едно стават в Албания. Те обаче стават в България и отговорност за опазване на реда носи МВР. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Татяна Дончева.

"Тази нощ видяхме, че протестиращите не искат да бъдат подминавани така между другото. Колко още да протестират – още 40, 400 или 1400 дена? Кабинетът надхвърли всякаква мярка за чуваемост на гласа на гражданите и успя да докара до истерия интелигентни и образовани хора. Правителството трябва да си даде сметка, че не може да управлява насила. Управляващите трябва да дадат хоризонта на следващите изборите. Предсрочният вот в тази какафония в момента не е най-доброто решение, по-добре е примерно да е май месец догодина. Управляващите обаче трябваше да мислят по въпроса за избори още преди поне три седмици", заяви тя. По думите на Дончева, за нея премиерът Пламен Орешарски е "голямо лично разочарование", а БСП "дадоха правителството на концесия на олигархията".

"В България все повече няма демокрация. Този процес започна с масовото купуване на гласове. Беше добре, че Вивиан Рединг беше тук и чухме позицията на Европа, но българите трябва сами да си решим проблема", каза още Татяна Дончева.

Водещи новини

Още новини