Мария Капон: Управляващите да кажат датата на предсрочните избори

  • 24 юли 2013 14:04

  • 1449
  • 7
Мария Капон: Управляващите да кажат датата на предсрочните избори
©

Призоваваме управляващата тройна коалиция да оповести датата на предсрочните избори, а правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 незабавно да оповести краткосрочните си приоритети и начина за тяхното изпълнение. Това заяви председателят на Единна народна партия Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност по повод ескалацията на напрежението пред Народното събрание, съобщиха от партията.

"Ескалацията на напрежението около българския парламент показа, че се влиза в крайна фаза на изостряне на конфликт между желанието на гражданското общество и олигархичните кръгове в България. Единна народна партия потвърждава дългогодишната си позиция, че разделителната линия в това противоборство минава не между левица и десница, а между почтените граждани и мафията", е подчертала Капон, цитирана в съобщението.

"За нас е особено притеснително да констатираме, че едни олигархични кръгове се опитват да яхнат справедливия граждански протест срещу други, конкурентни на тях кръгове, които по силата на обстоятелствата в момента са на властови позиции. Ние не правим разлика между едните и другите, нито между партиите, които се явяват носители на техните интереси", е допълнила Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност. По думите й България трябва да се освободи от латиноамериканския тип на управление, който е скрит зад фасадата на европейската ни демокрация.

ЕНП призовава партия ГЕРБ да се върне в пленарната зала, за да се свали напрежението в обществото и да работи като прагматичен коректив до датата на парламентарните избори, а не да се крие зад гърба на протестиращите граждани, с което да оправдава бездействието си в този кризисен за страната момент, се посочва в съобщението.

От ЕНП се обръщат към президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с молба "да намери дипломатичният тон, с който да коментира датата на предстоящите парламентарни избори с парламентарно представените политически сили".

"В една европейска страна се очаква депутатите и министрите да могат да водят пряк диалог с избирателите си, ходейки между тях, а не да минават с автобуси през тях, под полицейски кордон, скрити зад щитовете на жандармерията. Властта никога не е на всяка цена и не може да се упражнява въпреки хората, а в името на хората", е посочила Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.
 

Последвайте канала на

1449 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Тоя рапон

2013.08.07 | 13:45

7
Да си затвори устата, политически труп.. Колко получихте, г-жо Рапон, на последните избори? Все едно на надбягване на 100м, последният да държи сметка на първите..
Иван

2013.08.07 | 13:44

6
Уважаема госпожо, винаги съм се отнасял с уважение към вас и вашите адекватни позиции по актуалните обществено-политически въпроси. Пожелавам ви добро здраве и енергия.
Бай Ставри

2013.08.07 | 13:43

5
Тая св*ня, откъде се взе?! Че каква и беше? Не я помня нещо. Много хубаво го каза номер 9.. Датата на избрите е 14.05.2017. Айдееееееееее
AZ

2013.08.07 | 13:43

4
И партията на магистралните проститутки се обади.
Катя

2013.08.07 | 13:43

3
Тая от коя дупка изпълзя,а ултиматуми раздава!Писна ми от желаещи за власт,слава и богатства!
Браво

2013.07.24 | 17:58

2
Браво, Кате. Старите к*рви трябва да отиват там където йм е мястото - на политическото бунище.
Това стига ли ви?

2013.07.24 | 17:58

1
14.05.2017 г.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини