Миков: Фидосова не е депозирала оставката си

share

Демокрацията има нужда от опозиция, но дали ще има такава - това ще реши ГЕРБ, обяви в предаването "Лице в лице" председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Протестиращите казват, че протестът не е политизиран, но идват с политически призив - оставка на правителството, коментира той.

Не знам да има депозирана в парламента оставка на Искра Фидосова. По Конституция Народното събрание трябва да я освободи. Не знам каква е нейната позиция да иска да си тръгне от парламента, посочи той.

Парламентът ще има ваканция, макар и по-къса, защото трябва да се приемат онези законодателни решения, свързани с подобряване живота на българите. На първо място ще се работи по въпроса за младежката безработица, подчерта Миков.

Председателят на Народното събрание се жалва, че никой не отчита колко много е направил парламентът за краткото си време, през което работи. Трудно е да се върши работа, докато по цял ден хора свирят с тъпани и вувузели на жълтите павета. Но вече свикнахме и действаме по задачите, сподели той.

Според него протестите трябва да намерят онзи път на артикулиране на явни искания, иначе се поставя въпроса дали въобще да има парламент. Правителството не се е изчерпало, работи, върши си задачите. Надявам се скоро и опозицията да се върне на мястото си, заключи той.

Водещи новини

Още новини