Найденов: През 2011 и 2012 г. не беше гарантирана националната ни сигурност

share

През 2011 и 2012 година не беше гарантирана националната сигурност в очакваната от българските граждани степен, заяви министърът на обраната Ангел Найденов, предаде репортер на novini.bg.

Имам основание за сериозни критики към ръководството на министерство по времето на ГЕРБ, тъй като са се задълбочавали негативните тенденции в този отрязък от време, смята още военният министър.

По думите му, ако погледнем бюджета също ще видим какво е било отношението към отбраната. „Бюджетът е силно отрязан. Техническото състояние на армията е критично. От 12 хеликоптера лети само 1“, добави още той.

Изпращаме български контингент на мисия с униформа втора употреба. Това е недопустимо, каза Найденов.

Представителите от политическите партии също се изказаха по повод доклада. Според Десислав Лаков от „Атака“ това е един силно напудрен документ, а Чуколов напомни фразата на Борисов, че дюнерите пазят националната ни сигурност.

Министърът участва в съвместното заседание на пет парламентарни комисии: ПК за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на СРС-та, ПК по вътрешна сигурност и обществен ред, комисията по външната политика, комисията по отбрана и комисията по правни въпроси, на което се обсъжда докладът за състоянието на националната сигурност през 2011 година, внесен в Народното събрание от Министерски съвет на 13 юни 2012 година.

Водещи новини

Още новини