Здравният министър води по неплатени здравни вноски в правителството

Булфото
share

Здравният министър д-р Стефан Константинов се оказа с най-много неплатени здравни вноски в правителството. 

Въпреки това нито той, нито който и да е министър е със спрени здравноосигурителни права. Причината - неплатените вноски на министрите са за много стари периоди, пише в. "Труд".

Здравната каса спира безплатния достъп до лекар и болница само на тези пациенти, които не са платили три здравни вноски в рамките на последните три години.

Д-р Константинов не е плащал пари за здраве през целите 2000, 2001 г. и през първите 9 месеца на 2002 г. Хора от екипа му обясниха, че тогава кюстендилският гинеколог е бил на работа в Тунис, където е бил осигуряван от местния работодател съгласно тамошното законодателство.

Другите двама министри с големи празнини в здравните осигуровки са Ивайло Московски и Трайчо Трайков. Транспортният министър не е плащал за здраве 6 месеца през 2000 г. и 9 месеца през 2001 г. Според официалната му биография тогава той е бил председател на борда на "Монтана" АД. В партидата на Трайчо Трайков липсват плащания за 3 месеца от 2004 г., цялата 2005 и 5 месеца от 2006 г. Тогава е работил за компанията Roland Berger, пише в биографията му.

Премиерът Бойко Борисов има един месец без осигуровки - октомври 2005 г. На 19 септември същата година генералът напуска МВР и се кандидатира за кмет на София. Той печели частичните избори и полага клетва като градоначалник на 10 ноември 2005 г.

Водещи новини

Още новини