Цецка Цачева: Посланията на нашите европартньори са лош знак

share

Посланията на двамата посланици от Европейския съюз са лош знак за това - как изглежда общественополитическата ситуация в България. Това каза на пресконференция Цецка Цачева, бивш председател на 41-во Народно Събрание, член на ГЕРБ.

„ГЕРБ е дал категорична оценка на това, което се случи след изборите на 12 май. По волята на българските избиратели, които определиха мнозинството в 42-то Народно събрание, това не дава възможност за стабилно упралвение. За да има такова, то трябва да разполага с категорично мнозинството, което да не зависи от кворума на Народното събрание”, допълни Цачева.

По думите й, в Народното събрание в ден, в който има пленарно заседание, първи голям въпрос е - ще има ли кворум да работи Народното събрание. Според нея, кредитът на доверието към Народното събрание е изчерпан. Това, което се случва на площадите и улиците, позицията, която категорично заяви президентът, за ГЕРБ е единственият изход, и това е изводът във всяка една демокрация - предсрочни избори. Това е позиция, която ГЕРБ неоднократно заявява, посочи Цачева.

„Днес пак ни беше дадено доказателство в подкрепа на тази теза - да се провеждат няколко гласувания в пленарната зала, да се спори за това, дали е прието или не е прието решение, което Народното събрание, след ясно заявено изявление за предсрочно прекартяване на мандат на народен представител Иван Портних, който е кмет на Варна, да се откаже да гласува”, каза още Цецка Цачева.

Водещи новини

Още новини