Андрей Ковачев: Ние не сме десни

share

В България, за да си в парламента, трябва да имаш милиони. Това обяви в предаването "Още от деня" на БНТ Андрей Ковачев от "Зелените".

Сега се опитваме да създадем визия как трябва да изглежда страната в едно бъдеще, борим се за пряката демокрация, за граждански контрол и за освобождаване на съда от политиката. Имаме в програмата си много точки, които целят страната да се отърве от олигархията, обяви той и подчерта, че в момента България е изцяло под властта на олигарси. Искаме това да стане управленска програма на страната, допълни той.

По думите му, определянето на "Зелените" като дясна партия е спекулация. Ние не сме десни, а сме представител на европейските зелени. При нас основата са устойчивото развитие и социалните политики. С обединението си обаче с Движение България на гражданите, ДСБ и Синьо единство искаме да поставим онези основи, които ще върнат държавността, сподели той.

Да не би да ви поканиха за цвят, защото зеленото е модерно и привлича младите хора, попита водещата. Ако усетим такова нещо, веднага ще напуснем обединението, обяви Ковачев и подчерта, че на този етап е удовлетворен от програмния документ, но сега се опитват да го развият съдържателно.

Ако не спасим държавата, няма да можем да спасим и природата, а ние сме с екология в основата, заключи той.

Водещи новини

Още новини