Бойчев: Не може "Авиоотряд 28" да се ползва като такси

share

Няма как да искаме хората да спазват реда, след като властта не го прави. Когато говорим за "Авиоотряд 28" е ясно какъв му е обхвата - президент, министър-председател и т.н., не може да се ползва като такси или да превозва хора или футболни отбор. Това е необяснимо и недопустимо. Това заяви Жельо Бойчев от БСП в предаването Лице в лице по повод полетите, извършвани от правителствения самолет по време на мандата на ГЕРБ.

Когато всичко е документирано по съответния ред и всичко е заплатено нещата са наред. А що се отнася до това, че няма списък на пътниците, които са летели на борда му, то това не се изисква по закон, каза още Ивайло Московски от ГЕРБ.  "След заседанията на Комисията за "Авиоотряд 28" се излиза и се говорят някакви глупости - че се е возила Преслава, момичето дори не се казва така и трябва да излиза после с декларация, че не се е возила, и че са се превозвали чували с пари за Ливан. Това е абсурдно", каза още Московски.

Според Бойчев трябва да се отговори дали има извършени нарушения. "Да, има нарушения и трябва да се знае, че за да излети Авиоотрядът, трябва да има резолюция на министър-председателя", каза още той.

Московски отрече, че от ГЕРБ са скрили списъците с хората, летели с правителствения самолет. Това е абсурд, каза още той. На въпрос дали е вярно, че празен хеликоптер е дублирал пътуванията на Бойко Борисов в провинцията, Бойчев отговори, че винаги има ескорт на Борисов, но не знае дали това отговаря на истината.

Водещи новини

Още новини