МС назначи Лъчезар Костов за шеф на Агенцията за ядрено регулиране

share

Правителството освободи Сергей Цочев като председател на Агенцията за ядрено регулиране поради изтичане на мандата му. За ръководител на Агенцията е определен досегашният му заместник Лъчезар Костов.

Това беше едно от решенията които прие Министерски съвет, след днешното си заседание. Министрите решиха още в землището на село Хърлец да бъде изградено хранилище за радиоактивни отпадъци. Правителството отнема от Министерството на земеделието два имота с обща плош 440 дка., като ги предоставя на държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци". Терените са избрани след обствойно изследване и се намират в близост до АЕЦ "Белене". Първият етап от строителството на хранилището трябва да приключи до края на 2015 година.

Министерски съвет реши да отчужди имоти и в Община Крушари, за реконструкцията на пътя Александрия-Коритен-Северняк. Средствата за реконструкцията ще бъдат отпуснати по ОП "Трансгранично сътрудничество между България и Румъния". Пътят е от особено значение и важност и за двете страни. Кабинетът реши още вицепремиерът Цветлин Йовчев да ръководи Комисията срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Комисията ще се опита да ограничи и да предотврати криминалните прояви сред подрастващите. 

Водещи новини

Още новини