Вицепремиер на Жан Виденов: Дават се до 140 лв. на протестиращи

share

Правителството на Пламен Орешарски не трябва да подава оставка, каза днес в предаването по БТВ бившият вицепремиер в кабинета на Жан Виденов и настоящ депутат от БСП проф. Румен Гечев.

Не е логично, не е политически и икономически обосновано да се иска оставката в този момент. Според него кабинетът трябва да остане, защото има за решава сериозни проблеми в икономиката. Гечев е на мнение, че правителството трябва да чуе какво искат хората и да вземат мерки в правилната посока.

Червеният депутат смята, че дори да не е бил изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който роди протестите, е щяла да бъде намерена друга причина за атака срещу правителството. "Последните дни политици и партии, които не влязоха в парламента, се опитват да яхнат протеста. Имам информация, че се разрешава протестът. Плаща се между 40 и 120 лева", каза Гечев.

В отговор на въпрос той обяви, че в парламентарната група на БСП е гласувал против кандидатурата на Делян Пеевски, но в залата я е подкрепил, защото "такъв е правилникът". Гечев поясни, че Сергей Станишев е казал пред депутатите на БСП, че ако Пеевски не бъде избран, ще се създадат проблеми на правителството.

Бившият вицепремиер смята, че новата кандидатура за председател на ДАНС трябва да е приемлива, призната и на добър професионалист. Гечев обясни, че миналото му, свързано с кабинета "Виденов", не му тежи, защото има неща, които са направени по негово време и досега са признати – създаването на фондовата борса и банката за развитие.

Водещи новини

Още новини