Едвин Сугарев: Кабинетът "Орешарски" е опасен за България

share

Чувствам се добре. Днес е само вторият ден. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Едвин Сугарев, който вчера обяви, че започва гладна стачка в знак на протест срещу кабинета "Орешарски".

"По-близо сме до нови избори. Това се признава дори от Станишев. Очевидно е, че в тази среда този кабинет не работи, няма и да проработи. Очевидно е и че това правителство е опасно за България, тъй като е продукт на политически и икономически сделки. Този кабинет е заченат в грях. Самата предизборна кампания беше най-мръсната, провеждана в България. След това с назначението на Пеевски ни беше казано: "Ние правим каквото си искаме и това е положението". Ако не беше направено това назначение, може би хората пак щяха да излязат по улиците срещу този кабинет, но много по-късно", заяви Сугарев.

"Не съм съгласен, че трябва да бъде променен Изборният кодекс и едва тогава да се мисли за оставка на правителството", посочи той. Сугарев не се съгласи с мнението, че ако скоро има предсрочни избори, резултатите ще са почти същите както на вота през май. По думите му сега в парламента биха влезли някои десни формации, които останаха под бариерата на последните избори.

Водещи новини

Още новини