Владислав Горанов от ГЕРБ: Нямаме място в управлението

share

Това, срещу което гражданите протестират днес, можеше да намери отговор и по-рано. Политическият модел трябва да бъде рестартиран, дори и това да отнеме един-два мандата грешки. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-министър на финансите Владислав Горанов.

"Нямаме илюзии, че протестиращите искат ние да се върнем на власт. Нямаме място в управлението. След изборите БСП и ДПС обаче нямат това мнозинство гласове на българските граждани, което им е нужно, за да управляват ефективно. Хората са на улицата и защото няма кой да ги представлява в парламента. Очевидно моделът е сбъркан и трябва да бъде променен", добави той. "Не може всеки ден да бъркаш и на следващия да упорстваш, да казваш: "Дайте ми време, за да ви покажа какво мога", посочи депутатът от ГЕРБ.

В отговор на въпрос дали наистина вярва, че има заговор за убийството на Бойко Борисов, Горанов каза, че няма много информация по случая, но знае, че откакто е бил кмет досега, числеността на охраната на Борисов не е променяна.

Попитан дали Парламентарната група на ГЕРБ ще се върне в парламента, Горанов заяви: "Ние бяхме изгонени от пленарната зала. Нямаме място в този парламент, в който БСП и ДПС всячески се опитват да ни унижават. Ако бяха по-благородни, щяхме да ги подкрепяме в някои от действията им. Вместо това те толерираха лумпенизираното поведение на партията, която им осигури кворума за съставяне на правителство и искрено се забавляваха с отправяните от тази партия провокации към нас". Той обаче призна, че през мандата си и бившите управляващи са се държали подобно на сегашните - според Горанов, може би несъзнателно.

"Управляващите ще платят висок данък за високомерието си", категоричен бе депутатът от ГЕРБ. Попитан накрая "Къде е България?", Владислав Горанов каза: "България е на улицата".

Водещи новини

Още новини