Деница Златева от БСП: Изборите наесен ще са тест за демократичността в България

Булфото
share

Това ще са най-тежките избори в последните 20 години, защото на тях ще се реши дали ще продължаваме да се въртим в омагьосаната спирала на управлението на ГЕРБ.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ секретарят по международната дейност на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП.

Вярваме, че нашият кандидат Ивайло Калфин ще бъде един демократичен и успешен президент. Смятам, че Калфин е най-добрият избор, който БСП можеше да направи. Той може да обедини тяснопартийния вот, но може да привлече и по-широк кръг избиратели към БСП, допълни тя.

От много отдавна не е имало толкова много хора на Бузлуджа, въпреки прогнозите за лошо време. Приехме като провокация писмото от областния управител на Стара Загора, с което ни забраниха да запалим звездата на Бузлуджа. Оказва се, че няма никаква опасност и запалването на звездата доведе до голям ентусиазъм у събралите се млади хора, заяви Златева.

Притесняваме се от политически натиск около изборите, защото вътрешният министър Цветан Цветанов оглави предизборния щаб на ГЕРБ, което е прецедент в европейските страни. Нашите кметове са подложени на безкрайни проверки от страна на МВР и финансовите власти. Затова казваме, че изборите ще са много тежки и ще бъдат тест за демократичността на държавата, каза още Деница Златева.

Водещи новини

Още новини