Местан: Всеки месец Орешарски ще се отчита

share

Предишното управление беше управление на голата воля, то беше ялово управление на законите. Това каза от парламентарната трибуна лидетът на ДПС Лютви Местан.

Сега България има правителство, което застава пред лицето на гражданите с конкретни мерки. Сега вече се затваря кръга на коректен диалог с българските граждани. Всеки месец министър-председателят Орешарски ще се явява пред гражданите и ще отчете какво е изпълнено, каза той.

За демократизиране на управлението - това е разделът, който е проблем на проблемите. Има пропаст между суверена и управляващите, протестът е едно естествено явление на демокрацията, каза Местан.

По думите му трябва да се премахнат бариерите пред гражданските инициативи. Трябва да се изработи новият изборен кодекс в пряк диалог с гражданското общество. Ще бъдат премахнати регистрациите на независимите народни представители.

Гражданското общество на България ще оцени подобаващо историческият шанс 42-то НС да има модерен европейски кодекс. Протестите ще продължат и ще почукат на вратите на новото правителство. Нямаме право на злорадо отношение към протестите. Трябва да премахнем първопричините, за да стане България не само формален, а и реален член на ЕС, заяви Местан.

Водещи новини

Още новини