Станишев: ГЕРБ са гьонсурати

share

Когато България се намира в подобна криза ПГ на ГЕРБ отсъства. Тази криза накара хората да се палят от гняв и мизерия. С тези думи лидерът на БСП Сергей Станишев се обърна към депутатите в пленарната зала. Сега слушаме, че ГЕРБ щели да се разширяват към гражданското общество. Очевидно имаме работа с гьонсурати, заключи Станишев.

От първия ден на НС най-голямата ПГ се държи тотално деструктивно към парламента. Досега са участвали в 5% от гласуванията, сега ще търсят своя политически дивидент.

Минахме през избори, каквито България не беше виждала до президентските избори. Вотът обаче показа ясно, че за тази сила единственото нещо, което има смисъл е властта като начин на съществуване и възможност да се обогатяват и унижават хората, добави Станишев.

Ясен е мотивът с който ГЕРБ прави всичко това – реванш. Те обвиняват партиите, които подкрепиха кабинета Орешарски в реваншизъм. Сега искат да яхнат протестите за своя политическа употреба и да се върнат на бял кон във властта, за да продължат всичко разрушително, което правиха през последните 4 г., а и дори по-лошо, каза Станишев. ГЕРБ искат да променят исканията и състава на протестите. Изведнъж нахлуват различни очевидно мотивирани с нещо групи, каза Станишев. Правителството обаче е решено да работиза гражданите и да отстоява техния интерес. Разликата между възможната цена от юли по стария и новия модел, който предвижда да въведе левицата е над 40%.

Децата не трябва да се срамуват, че са със скъсани обувки на първия си учебен ден и затова държавата трябва да ги подпомогне. Бизнесът също трябва да получи бързо разплащане, за да не се стигне до безработица и фалити, призова Станишев. Тези мерки обаче нямат значение за лицемерите

Водещи новини

Още новини