Златанова за Пеевски: Не се меся в работата на другите власти

Булфото
share

Председателят на ДАНС се избира от българското правителство и парламента и аз като министър на правосъдието, нямам функции, за да въздействам на парламента в неговия избор. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова в коментар на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

За реакциите от страна на Брюксел по отношение на случващото се в страната, след избора на Пеевски, Златанова обясни: „Брюксел уточни, че не коментира неща от вътрешна политика. Комисията и нейните служби продължават да работят с българското правителство и България за целите, които механизмът за сътрудничество и проверка си поставя. Още преди тези събития знам, че трябва да работя с удвоени усилия така, както препоръча комисията, за да постигнем добри резултати в края на годината, когато ни очаква поредният доклад за механизма за сътрудничество и проверка”.

„Аз не съм човекът, който ще се меси в работата на другите власти, особено на законодателната власт в парламентарната република, убедена съм, че ще се вземе най-правилното решение в интерес на държавата и гражданите”, обясни Златанова.

Тя не пожела да коментира дали като министър одобрява кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Водещи новини

Още новини