Цацаров за Пеевски: Не роботя с конкретна личност, а с институцията

Булфото
share

Не работя с конкретна личност, а с институция. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров по повод срещата в петък с избрания за председател на ДАНС Делян Пеевски.

На срещата в петък с г-н Пеевски обсъждахме само днешната среща. Обсъждани са направления. Онази имаше характера на подготвителна среща за тази. Тук бяха засегнати конкретни въпроси и конкретни дела.

На въпрос - в качеството си на какъв Делян Пеевски е бил на срещата в петък при главния прокурор, Сотир Цацаров отговори: „В качеството си на избран председател на ДАНС. Смятате ли, че главният прокурор знае кой си е подписал акта за встъпване или не? Ако смятате, аз не мисля така. Г-н Пеевски е поканен на днешната среща, вместо него тук присъства г-н Писанчев. Аз не търся обяснение на това кой идва на среща. Аз искам работа. Обяснението, ако за вас е защо тук не е г-н Пеевски, моят отговор е следният – Аз не работя с конкретна личност. Аз работя с институция. Аз самият нямам съзнанието, че съм конкретна личност”.

„Важното е да има работа между институциите. Това, което се прави в момента, са мерки за съвместна работа. Ако още чакаме, ще дойде време, в което обществото няма нас да чака”, посочи главният прокурор.

Водещи новини

Още новини