Орешарски: Убеден съм, че Пеевски ще се справи (обновена)

Булфото
share

Щом президентът така е искал, значи ще аргументирам избора на председател на ДАНС.

Това каза във Видин пред журналисти министър-председателят Пламен Орешарски по повод коментара на президента Росен Плевнелиев за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Президентът днес обяви, че на 20 юни ще свика заседание на КСНС, където премиерът трябва да обоснове избора си. "Това е мое предложение и е решение на парламента", посочи премиерът Орешарски. На въпрос - дали е убеден, че Пеевски може да се справи с ръководенето на ДАНС, той отговори: „Нямаше да правя предложение, ако не бях убеден”. По думите му - дали ще има преразглеждане на избора, е въпрос на парламента. „Защо не ми зададохте въпроса - с какви аргументи предложих 17 министри и 17 зам.-министри – професионални аргументи”, заяви Орешарски.

"Поставих му задачи, свързани с икономическа проблематика и подобряване събираемостта на приходите. Това означава - и борбата с контрабандата. Притеснява ме големият размер – много по-голям от периода преди кризата", каза още Пламен Орешарски.

Орешарски обясни, че няма да коментира реакциите на Георги Кадиев и Янаки Стоилов, които не гласуваха за кандидатурата на Пеевски за председател на ДАНС.

Водещи новини

Още новини