Мирослав Найденов: Цветанов надничаше и под чаршафите на министрите

Булфото
share

Аз имах смелостта да разкритикувам Цветан Цветанов още преди два месеца. В България съм, защото смятам, че тук ми е мястото. Не искам да се превръщам в изгнаник заради това, че някой би се опитал да навреди на мен или семейството ми. Надявам се да настъпи краят на "ерата Цветанов", която се свързва с вид политическо мракобесие. Това заявява в интервю за в. "Преса" бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Пред всекидневника той споделя, че когато е привлечен като обвиняем в досъдебното производство и е отстранен от кандидатдепутатските листи, от ГЕРБ няма официална реакция, а колегите му се влияят пряко от позицията на Цветан Цветанов. „Сега виждаме разликата в двойния аршин. Когато се правеше по отношение на мен, беше правилно. А когато се случи с него, нещата се обърнаха на 180 градуса“, коментира Найденов.

Той отново потвърждава хипотезата си, че скандалният запис на разговора му с Бойко Борисов и бившия градски прокурор Николай Кокинов е бил реализиран с техника и ресурс, с каквито разполагат само структури, „които са под шапката на МВР“. Като зад цялото „активно мероприятие“ стои ексвътрешният министър Цветан Цветанов.

Според Найденов Цветанов му „вдигнал мерника“, защото бил един от най-приближените хора до Борисов. „Причината – изключителната ревност на Цветанов и желание информацията към Борисов да минава само през него. В този смисъл аз бях голям дразнител“, казва бившият земеделски министър.

На въпрос дали Цветан Цветанов е влизал в личното пространство на министрите, "надничал ли е под чаршафите им", Мирослав Найденов отговаря: „Предполагам, да. Мисля си, че тази зависимост на членове от кабинета от информацията, с която е разполагал Цветанов, до голяма степен ги е правело подчинени на него, а не на вицепремиера Дянков или на премиера“.

Водещи новини

Още новини