Мариана Георгиева: Не бягам от отговорност като спортен министър

share

Политика, която ще се опитаме да водим в спортното министерство е на един интергиран подход. Това заяви министърът на спорта  Мариана Георгиева в предаването "Лице в лице".

Министърът на спорта не се нае с позиция за предложението за преминаване на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) към Министерството на младежта и спорта, но намекна, че това е логично. Нямам предложение за структуриране на звена в кабинета, ще изчакам с уважение решението на Пламен Орешарски, каза още тя.

Аз съм кандидатура на г-н Пламен Орешарски. Не знам какво е продуцирало решението на премиера, не знам дали е разговарял с лидерите на ДПС и БСП, но това е отвъд моите компетенции. Няма граждани, които не са с политически симпатии. Аз имам своята политическа съпричастност, бяха в листите на ДПС, каза още тя.

Георгиева заяви, че продължава да мисли, че редом до учебника по български език трябва да има и учебник по майчин език. Да, има го и сега, но не е достатъчно нормативно обезпечено, категорична е Георгиева.

Не бягам от отговорност като спортен министър. Ще отговарям за това зам. -министър Йовчев да има пълен комфорт. Трябва да има взаимовръзка между масовия спорт и спорта с високи постижения, каза още тя.

Георгиева заяви, че трябва да има добри практики за свободното време, за формирането на тяхното съзнание.

Водещи новини

Още новини