Барозу и Ван Ромпой поздравиха Пламен Орешарски

share

Премиерът Пламен Орешарски получи поздравления за избирането си от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и от председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой.

Барозу приветства Орешарски, който днес беше избран за премиер от българския парламент. "От името на ЕК и от мое име имам удоволствието да Ви предам най-топли поздравления по повод назначаването Ви за министър-председател на България. То идва в изключително важен момент за страната и за Европейския съюз като цяло. Вашето правителство има възможност да окаже значително въздействие върху стандарта на живот на българския народ, като прокара икономически и структурни реформи в страната. Желая Ви успех като министър-председател на България и с нетърпение очаквам да се срещна скоро с Вас", написа Барозу на Орешарски.

Херман ван Ромпой днес поздрави Орешарски за успешното съставяне на правителство. В прессъобщение той пише: "От името на ЕС поздравявам премиера Пламен Орешарски за формирането на новото правителство на България. Уверен съм, че под неговото управление страната ще бъде готова да се справи с предизвикателствата, които й предстоят. Европейските институции са готови да продължат да подкрепят и да помагат на България. С нетърпение очаквам да се срещна с премиера Орешарски на следващата среща на Европейския съвет през юни. Сигурен съм, че премиерът и неговото правителство ще продължат да правят от България полезен участник в общия ни европейски проект".

Водещи новини

Още новини