Синдикатите: Орешарски вече го наричат Олигарски

share

Честито на новото правителство и новия министър-председател. По-добре е да има кабинет, отколкото да ходим на нови избори. Министрите трябва да ни чуят нас синдикатите, работодателите и обществото и тогава да кажат какво ще правят. Ние вече сме връчили няколко предложения на Пламен Орешарски. Първото нещо, което трябва да направи новия кабинет е ревизия на сегашния бюджет.

Това каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, пред камерите на БТВ. Минималната работна заплата трябва да стане 340 лева, продължи той. Увеличаване на годишната квота за ваучери за работническо хранене от сегашните 160 милиона лева на 240 милиона лева, въвеждане на необлагаем минимум върху облагането на доходите в размер на минимална за страната работна заплата и повишаване на осигурителния таван от сегашните 2 200 на 2 500 лева, каза още Димитров. Кабинетът трябва да погледне към спешните мерки, които ние предлагаме. Така хората ще имат някаква надежда, че нещата отиват на по-добро и ще има някаква промяна. Секторите, които трябва да се реформират са много. Драгомир Стойнев трябва да влезе с летящ старт в енергетиката, защото тя е в колапс. Пенсионната реформа също се нуждае от много сериозни реформи, категоричен беше Димитров.

Димитър Манолов от КТ Подкрепа обяви, че още никой не е видял плана "Орешарски". Министърът на труда е един човек, който в нашите среди е известен, като брилянтен професионалист. Трябва да видим какво ще му разрешат да свърши. Орешарски трябва много да внимава какви ще ги свърши, защото ние помним седянката, категоричен беше Манолов. Системата за социално подпомагане има купища кусури и ние трябва да работим заедно с Хасан Адемов, за да ги преодолеем. Трябва да има сериозна реформа в допълнителното пенсионно осигуряване, като дори може да отпадне, допълни Манолов. Щетите, които Симеон Дянков нанесе са много тежки и големи. Пламен Орешарски се ползва с добри чувства в Брюксел. Въпросът е какво ще го оставят да свърши. В интернет Орешарски вече го наричат Олигарски и той трябва много да внимава как ще управлява, завърши Манолов.

Водещи новини

Още новини