Новият здравен министър обеща големи реформи в системата

share

Новият здравен министър д-р Таня Андреева прие поста от служебния министър на здравеопазването проф. д-р Николай Петров.

Д-р Андреева обяви, че няма да бърза да посочва приоритетите в работата си, а в началото на следващата седмица ще обяви екипа си. Имаме много проблеми за решаване. Надявам се в най-кратки срокове по част от тях да се види резултат. Ще разчитам на всички вас, защото няма да е лесно. С цялото си сърце и познанията ще се опитвам да реша по най-бързия начин част от проблемите, защото наистина няма време. Още от утре ще започна да търся решенията, като видя кое на какво ниво е, защото не е тайна, че през последните години много от нещата бяха забулени в странна мистерия. Дайте ми малко време, призова тя и обеща големи реформи в системата. Първото нещо, с което ще се заемем, е регулацията на цените на лекарствата и изчистване на проблемите в Спешната помощ, подчерта тя.

Министърът отбеляза, че ще работи усилено с пациентските и съсловни организации, като Българският лекарски съюз ще бъде основен партньор на МЗ.

Служебният министър поднесе на д-р Андреева букет в знак на уважение, надежда и с пожелание на добър час.

Водещи новини

Още новини